Video

Duizenden ballonnen in huis bruidspaar, acht man en drie stofzuigers nodig om troep op te ruimen

24 juni 2019 om 08:30
nl
Stel: je komt terug van je huwelijksreis en doet de voordeur open. Een klein geintje van je vrienden verwacht je misschien nog wel, maar 4000 ballonnen? Toch is dat precies wat Daphne en Nick van Kasteren uit Schijndel aantroffen. En het waren niet zomaar ballonnen, ze zaten vol confetti en rijst. “Eerst moesten we heel erg hard lachen om hoe gek onze vrienden waren, maar toen kwam het besef hoeveel werk het zou gaan kosten om alles op te ruimen.”
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

Het begon rustig toen Daphne en Nick elkaar op 14 juni het jawoord gaven. “Onze kinderen sliepen toen gewoon thuis en daardoor konden onze vrienden binnen niets doen. Zij hebben toen onze voortuin veranderd in een tropisch paradijs met grote spandoeken.”

Zondagochtend vertrok het stel naar Valencia voor hun huwelijksreis. “We hadden al wel een voorgevoel dat we er niet alleen met een versierde tuin vanaf zouden komen. De andere vriendengroep had namelijk nog niks gedaan.” Maar dat die zo’n grote grap zou uithalen, was een verrassing. “Ze houden wel van een geintje en zijn zo gek als een deur. Maar een grap van deze omvang? Dat hadden we zeker niet verwacht.”

Beetje boos
Het voorbereiden van de grap duurde ruim vier uur. "Ik heb gehoord dat negen mensen ruim vier uur bezig zijn geweest om ons huis te vullen met ballonnen. Daar zijn drie luchtcompressors voor gebruikt. Sommigen hadden blaren op hun vingers van het knopen van de ballonnen”, zegt Daphne.

Het opruimen ervan duurde ongeveer net zo lang. "We zijn met acht mensen bezig geweest. Eerst hebben we alle ballonnen kapot geprikt en de grootste rommel opgeveegd. Daarna hebben we met drie stofzuigers alles weggehaald. Er waren momenten dat we een beetje boos waren, maar we hebben achteraf ook veel gelachen. Wie kan er nou zeggen dat ze in 4000 ballonnen door de huiskamer hebben gezwommen?”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.