Automatisch wapen gevonden bij invallen in huizen in Breda

24 juni 2019 om 11:17
nl
Bij invallen in twee huizen in de Stadhouderstraat in Breda hebben agenten maandagochtend wapens en drugs gevonden. Op een foto die tijdens de invallen werd gemaakt, is een automatisch wapen te zien. Bij de actie van de politie werden een vrouw van 85 en een man van 59 aangehouden. Zij worden verdacht van wapen- en drugsbezit.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Maandagavond maakte de politie bekend dat het gevonden automatisch wapen nep bleek te zijn. Het was echter niet van echt te onderscheiden. Een tweede wapen dat werd gevonden, wordt nog onderzocht. Volgens de politie zijn de invallen gedaan op basis van meerdere meldingen die binnenkwamen bij Meld Misdaad Anoniem (M).

De huizen waar de politie binnenviel, staan naast elkaar. De aangehouden verdachten zijn de bewoners van de huizen. De twee zijn volgens de politie familie van elkaar. De 85-jarige vrouw is volgens een woordvoerder van de politie snel na haar aanhouding weer vrijgelaten. Dit om gezondheidsredenen. Ze wordt nog wel als verdachte gezien. De man van 59 werd later maandag vrijgelaten. Ook hij blijft verdachte.

Ook auto doorzocht
Wat de meldingen bij M inhielden, kon de woordvoerder niet zeggen. De hoeveelheid drugs die werd gevonden, overschrijdt volgens de politie de 'gebruikershoeveelheid'.

Volgens omstanders zou ook een auto die voor de deur van de huizen in de Stadhouderstraat stond, zijn doorzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!