Kluisjesroof Oudenbosch: moeten beveiligers Rabobank de cel in van de rechter? - Omroep Brabant
Video

Kluisjesroof Oudenbosch: moeten beveiligers Rabobank de cel in van de rechter?

25 juni 2019 om 11:48
nl
Twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch horen dinsdag of ze de gevangenis in moeten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal vorig jaar. Honderden kluisjes werden toen opengebroken en leeggehaald. Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar gevangenisstraf geëist.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Verdachten Agron K. en Henri van W. zouden in de ogen van justitie samen met twee oud-collegas de kraak hebben gepleegd, door onder meer deuren te openen en het alarm uit te zetten. De oud-collega's zouden vervolgens zeker 24 uur bezig zijn geweest met het openbreken van alle kluisjes.

Undercover
De zaak tegen de beveiligers verloopt niet geheel vlekkeloos. Er ontstond commotie nadat advocaten tijdens hun pleidooi de inzet van undercoveragenten aan het licht brachten. Het OM gaf toen, na enig aandringen, toe dat er in de zomer van 2018 inderdaad 'geheim agenten' op het gezin van de verdachten zijn afgestuurd. Volgens het OM leverde dat niks op.

De advocaten noemden dit misleiding. Vandaag zal blijken wat de rechtbank hiervan vindt.

Uitbetaald aan gedupeerden
De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden. De bank claimde voor de rechtbank 8,5 miljoen euro van de twee verdachten. Justitie is nog op zoek naar de twee andere verdachten, de feitelijke rovers. Die zouden in het buitenland zitten, mogelijk in Kroatië en Turkije.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.