Video

"Heel trots dat ik Brabant vertegenwoordig in Oranje', zegt speelster Daniëlle van de Donk

25 juni 2019 om 12:47
nl
Brabant is met drie speelsters goed vertegenwoordigd op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard, Jackie Groenen uit Tilburg en Kika van Es uit Boxmeer spelen bij de OranjeLeeuwinnen. En daar zijn ze trots op, net als op hun provincie.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

6 augustus 2017, de Nederlandse voetbalvrouwen schreven historie door Europees kampioen te worden. Vlak na afloop werd duidelijk dat de Brabantse speelsters onderling een speciale band hebben. Gebroederlijk kwamen Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en Kika van Es namelijk de kleedkamer uit. In de polonaise, 'Daantje' voorop met een fles champagne, langs de wachtende pers.

Dat was geen toeval, volgens Kika van Es. "Als er een feestje is, staan wij vooraan", zo zegt ze. "Geen verrassing toch", lacht Daniëlle van de Donk.

Bekijk de video met Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en Kika van Es en lees verder.

Onverstaanbaar Brabants
De Brabantse meiden hebben onderling een sterke band. "Brabanders onderling trekken altijd een beetje naar elkaar toe", legt Van de Donk uit. "We kennen elkaar al jaren. "

"Met Kika en Daan hebben we zo ons eigen taaltje met eigen dialect. Daar komen wel eens platte dingen uit, maar dat is toch leuk", zegt Jackie Groenen. "Als ik daarna dan weer gewoon met bijvoorbeeld Merel van Dongen moet praten, kan zij mij niet verstaan", lacht Daniëlle van de Donk.

Trots op Brabant
Dat de Brabantse speelsters veel met hun provincie op hebben, verwoordt Van de Donk met passie. "Ik ben gewoon heel trots dat ik uit Brabant kom en dat ik Brabant mag vertegenwoordigen in het Nederlands elftal", zo vertelt ze. "Ik hoop dat wij met z'n drieën heel veel jonge meisjes inspireren en motiveren om ook te gaan voetballen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.