'Pathé-bioscoop is cultureel hoogtepunt van de provincie', zo blijkt uit enquête

25 juni 2019 om 12:07
nl
Brabant is de provincie van Van Gogh, Glow en Kamp Vught. En wat te denken van het Chassé Theater. Maar het allergrootste culturele hoogtepunt van onze provincie? Volgens veel Brabanders is dat de Pathé-bioscoop. Dat is de verrassende uitkomst van een landelijke enquête van consultancybureau Hendrik Beerda onder bijna achtduizend mensen.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Op de tweede plek achter de bioscoopketen komt lichtfestival GLOW. De derde plek is voor het Tilburgse poppodium 013.

"Dat de Brabantse bevolking de landelijke bioscoopketen ziet als sterkste culturele smaakmaker in de provincie, is tekenend voor het schrale aanbod", zegt merkadviseur Hendrik Beerda over de uitkomst. "Samen met Flevoland en Overijssel staat de provincie steevast onderaan als het gaat over het enthousiasme voor het provinciale cultuuraanbod."

Weinig draagvlak
Brabant staat volgens de enquête al voor het derde jaar op rij op de elfde plek als het gaat om draagvlak rond het cultuuraanbod. Alleen Flevoland doet het nog slechter. De provincie waar het meeste draagvlak voor het cultuuraanbod bestaat, is Noord-Holland.

Maar Brabant staat niet alleen in zijn liefde voor Pathé. Er is nog een provincie die de bioscoop een warm hart toedraagt: Zuid-Holland. Daar laat Pathé culturele zwaargewichten als het Luxor Theater en Naturalis achter zich. In buurprovincie Zeeland zien ze Bløf als hun allergrootste culturele troef, Pinkpop staat aan kop in Limburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.