Video

Brabantse speelfilm 'Perfect Cadeau' is 'grappig, schurend én confronterend'

26 juni 2019 om 19:00
nl
Een familiereünie, waarbij de vrouw aan drie broers vertelt zwanger te zijn, maar waarbij het lang onduidelijk blijft wie de vader is. Dat is in het kort de inhoud van de speelfilm 'Perfect Cadeau', die op 30 juni in de Verkadefabriek in Den Bosch in première gaat. Iedereen die aan de film meedoet, komt ook uit de regio Den Bosch en heeft een opleiding gevolgd aan de Bossche Meisner acteerstudio.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Miron Hagenman is in het dagelijks leven directeur van een basisschool in Vught, maar daarnaast heeft ze een passie voor acteren. Met de hoofdrol in een deze speelfilm komt een droom uit. Ze speelt de 40-jarige Sylvia die dolblij is dat ze zwanger is, ondanks dat haar partner geen kinderen kan krijgen. Het gevolg is een ongemakkelijk familiediner, waarbij haar man en zijn broers elkaar en haar letterlijk en figuurlijk in de haren vliegen.

"Dit was een hele leuke rol van een vrouw waarbij de biologische klok tikt en die haar verjaardag viert. Maar die verjaardag loopt vooral mis door mijn zwangerschap, omdat dat voor de broers aanleiding is om veel onderlinge conflicten uit te vechten", aldus de actrice.

Trots op 'Perfect Cadeau'
Tom Niessen doet ook mee aan de film en werkt overdag in een warenhuis in Den Bosch. Ook is hij bezig met het schrijven van een roman. In de film speelt hij de rol van een van de broers. Trots is hij op het eindresultaat, maar vooral over hoe 'Perfect Cadeau' tot stand is gekomen.

"Die twee weken van opnemen is een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Want het gebeurde met zoveel liefde, aandacht, passie en gedrevenheid. Alles wat die familie in de film niét is, was de filmfamilie tijdens de opname wél."

Improvisatie
Het verhaal van de film ontstond volgens 'de Meisner-methode', door improvisatie en niet op basis van een script. Dat gebeurde allemaal onder regie van Martijn Hullegie. Ondanks het gebrek aan een ruim budget en opnametijd denkt hij erin geslaagd te zijn om een professionele, avondvullende speelfilm af te leveren. Hij is dan ook benieuwd naar de respons als de film ook voor het publiek te zien is.

"Ik denk dat mensen naar een leuke film gaan kijken die grappig, maar ook schurend en confronterend is. Iedereen die een broer of zus heeft, zal zich erin kunnen herkennen. Of zwangere vrouwen, die hun partner willen laten zien wat er met haar aan de hand is."

Premiere
Op 30 juni gaat 'Perfect Cadeau' in première in de Verkadefabriek in Den Bosch. Daarna wordt de film gedistribueerd in Nederlandse filmhuizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.