Oss geteisterd door autobranden, politie lanceert speciale website en roept hulp in van bewoners

26 juni 2019 om 13:46
nl
Het rechercheteam dat de autobrandenreeks in Oss onderzoekt heeft een speciale website gelanceerd. Doel van de site is om bewoners te informeren over het onderzoek. Ook willen ze de omwonenden erbij betrekken.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De afgelopen maanden zijn in Oss regelmatig autobranden geweest. De recherche gaat ervan uit dat de meeste branden zijn aangestoken. Agenten hebben 26 branden in onderzoek. “Daarbij gaat het niet alleen om sporenonderzoek. Wij hebben met heel veel buurtbewoners gesproken en er is intensief aandacht besteed aan het analyseren van camerabeelden. Op dit moment zijn wij daar nog volop mee bezig”, aldus de politie.

 

Profielschets
Het rechercheteam krijgt ook hulp van specialisten. Zo is een expert op het gebied van geographic profiling aan het team gekoppeld. Aan de hand van de locaties van de autobranden en andere gegevens kan een profiel van de dader worden opgesteld.

“Wij houden er ernstig rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt, maar om daarover zekerheid te krijgen, is verder onderzoek noodzakelijk”, zo vertelt de coördinator van het team.

Meedenken
Het team roept bewoners op om informatie te delen: “Wij zijn ervan overtuigd dat mensen in Oss ons kunnen helpen bij het oplossen van deze branden. Wij weten dat bewoners extra alert zijn en foto’s en video’s met elkaar delen van verdachte situaties, bijvoorbeeld via WhatsApp-groepen. Wij willen ook deze beelden graag hebben en op de website kunnen deze beelden worden geüpload. Mogelijk zijn ze interessant voor ons onderzoek. Iedereen die verdachte situaties ziet, wordt opgeroepen om meteen 112 te bellen.”

Mensen die geïnteresseerd zijn in de updates kunnen kijken op www.politie.nl/brandenoss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.