Video

Met speciale 'Maxavan' gaat vriendengroep naar GP in Oostenrijk: 'We hopen dat hij het haalt'

26 juni 2019 om 21:30
nl
De caravan hebben ze ergens bij een boer van het land geplukt, voor een paar tientjes. Met zeven vrienden gaat Luke Merkx uit Dongen naar de Grand Prix in Oostenrijk om Max Verstappen aan te moedigen. "We hebben er gruwelijk veul zin in. We gaan goed feesten en we hopen dat hij als eerste finisht."
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

De vrienden kennen elkaar van voetbal. "Maar zoals je ziet zien we er niet atletisch uit. We zijn meer een gezelligheidsteam", zegt Luke als ie op z'n buik klopt. "Alleen bij de Formule 1 zijn de prijzen belangrijk, bij 't voetbal niet."

Woensdagavond vertrekt de groep. Met z'n allen in een busje, de caravan erachter. Eerste stop is al snel: McDonald's. Want er moet een bodempje gelegd worden.

Wachten op privacy instellingen...

Vrouwen
Acht vrienden die samen op pad gaan. Welke rol spelen vrouwen? "Daar kan ik niet te veel van zeggen, want misschien leest mijn vriendin mee", lacht Luke. "De meeste van ons hebben een vriendin. Er zijn er twee die geen vriendin hebben, maar dat is niet zonder reden. Dus we verwachten dat het alleen bij mannen blijft."

Team Hontig
De groep heeft allemaal hetzelfde oranje T-shirt aan met achterop: #teamhontig. Hontig is iets typisch van Dongen. "Een zelf gefabriceerd woord. Het staat voor bourgondisch. Lekker bier drinken, op z'n Brabants, gezellig met z'n allen", legt Luke uit.

Rookmachine
De caravan hebben de vrienden opgeknapt en voorzien van de kleuren van Max Verstappen en zijn nummer: 33. Aan de zijkant zit een uitlaat. Die is van een rookmachine. "We hebben professionele apparatuur uit een Rotterdamse discotheek gehaald. Die spuit de rook zo de partytent in en dan staat alles vol rook."

De caravan is afgeladen vol. Tuinstoelen, wc-papier, een koelkast vol bier, reservebanden. Op alles voorbereid dus. Enige punt van zorg: de caravan zelf. "We hopen dat hij het haalt", zegt Luke. "Hij was ver afgeschreven. We zien het wel. We hopen Max op deze manier heel het weekend te steunen." De GP van Oostenrijk wordt zondag verreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.