'Tropische hitte keert terug', maar na het weekend is de temperatuur duidelijk lager

27 juni 2019 om 13:30
nl
Een paar dagen hebben we om bij te komen van de extreme warmte waar we vooral dinsdag onder gebukt gingen. Maar zaterdag keert de tropische hitte terug, al is het maar voor even.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Zaterdag draait de wind - die nu uit het noordoosten komt - naar het oosten en dat gaan we merken. "Dan wordt het weer even tropisch", vertelt Jordi Bloem van Weer.nl. "Het kan dan 34 graden worden."

Wachten op privacy instellingen...

Een en al zonneschijn
Maar zondag koelt het alweer af. "De 30-gradengrens gaat ons dan verlaten, want de wind wordt dan westelijk", vertelt de weerman. "Maar het weerbeeld blijft hetzelfde, een en al zonneschijn. Misschien dat het in Eindhoven nét 30 graden wordt."

Volgende week zien we meer wolkenvelden. "Bewolkte perioden, maar het blijft wel droog", benadrukt Bloem. "De temperatuur is na het weekend duidelijk lager. Maar het wordt wel meer dan twintig graden, soms 25. Dus ook dan lekker zomerweer."

'Lekker zomers'
Deze donderdag begon bewolkt en wat frisjes met een graad of 15, maar in de loop van de dag wint de zon volgens Bloem terrein. "Het wordt 22 tot 24 graden en 25 in het oosten en zuidoosten,. Lekker zomers! Vrijdag halen we van west naar oost temperaturen van 25 tot 28 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!