Video

Nancy helpt zwaargewonde vrouw na ongeluk: 'Als ze het overleeft, hebben jullie haar gered'

27 juni 2019 om 12:15
nl
Nancy van Gils uit Tilburg was donderdag als een van de eersten bij het slachtoffer van het ongeluk aan het Julianapark in Tilburg. Bij dat ongeluk ramde een auto een huis. Een vrouw die op de stoep stond, kwam terecht tussen de gevel en de auto en raakte zwaargewond. “Ik hoorde een enorme klap”, vertelt eigenaresse Nancy van Mima Mode tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De winkel van Nancy zit aan het Julianapark. “Een kennis kwam gillend naar de zaak gerend. Ze vroeg om handdoeken en lakens.” Het slachtoffer is volgens Nancy haar benen kwijtgeraakt. “Met lakens en handdoeken hebben we geprobeerd haar benen af te binden. We zagen veel bloed.”

Het ongeluk gebeurde iets na halftien tegenover de winkel van Nancy. Ze verleende hulp samen met een van de bij het ongeluk betrokken automobilisten en met mensen uit de straat. Dit nog voor de hulpdiensten op de plek van het ongeluk waren. “Als ze het overleeft, hebben jullie haar leven gered”, vertelde de politie volgens Nancy tegen hen.

Bekijk de video en lees daarna verder.

LEES OOK: Auto ramt huis aan Julianapark in Tilburg, voorbijganger tussen gevel en auto

'Slachtoffer komt hier vaak'
De eigenaresse van de winkel kent het slachtoffer. "Ze komt vaak in de winkel", vertelt ze. Ze hoopt dan ook snel te horen hoe het is afgelopen met het slachtoffer. Een vrouw van 59 uit Tilburg, zo laat de politie weten.

Volgens Nancy gebeuren er op deze plek vaker ongelukken. Zo mis als nu ging het volgens haar nog niet eerder. "Maar er zijn wel vaker aanrijdingen", zegt ze.

Wachten op privacy instellingen...

Slachtofferhulp
Voor de vele mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, is slachtofferhulp geregeld, zo laat de politie weten.

De politie heeft veel getuigen gehoord en ook heeft camerabeelden opgevraagd. De bestuurder van de auto die tegen de gevel aan is gereden, is aangehouden voor betrokkenheid bij deze ernstige aanrijding. De automobilist is meegenomen naar het bureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.