Maarten van der Weijden haalt 6,1 miljoen euro op met Elfstedenzwemtocht: 'Enorm bedankt hiervoor'

WASPIK - Maarten van der Weijden heeft een duizelingwekkende 6,1 miljoen euro opgehaald met zijn Elfstedenzwemtocht. Dat werd vrijdagavond tijdens de huldiging van de recordzwemmer in zijn woonplaats Waspik bekend. Het geld is bedoeld voor onderzoek van stichting KWF Kankerbestrijding.

Het bedrag van dit jaar is een stuk hoger dan bij zijn gestrande poging vorig jaar. Toen stokte de teller op ruim 4,3 miljoen euro. Overigens kan er ook na de huldiging van de zwemmer nog steeds gedoneerd worden. "Dit is nog altijd een tussenstand", zo benadrukte hij bij de bekendmaking.

LEES OOK: Held Maarten van der Weijden groots gehuldigd in Waspik

Bovenmenselijke prestatie
De zwemmer richtte zicht na het horen van het bedrag tot het publiek: "Enorm bedankt hiervoor!" Van der Weijden werd vervolgens toegesproken door burgemeester Nol Kleijngeld, die zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak: "Er staat hier iemand die een bovenmenselijke prestatie heeft geleverd."

"Dat zoeken naar de grens doen we allemaal wel eens. Maar dat jij dat hebt gecombineerd met deze rotziekte maakt dat wij hier allemaal staan. Waarom ook Friesland al voor je is uitgelopen."