Dronken man uit Fijnaart (41) gaat door het lint en probeert hulpverleners met stoel te slaan

30 juni 2019 om 15:03
Drie agenten raakten lichtgewond. (Archieffoto)
Drie agenten raakten lichtgewond. (Archieffoto)
Een 41-jarige man uit Fijnaart is zaterdagavond flink tekeer gegaan tegen meerdere politieagenten en andere hulpverleners in een café in Nieuwerkerk aan den IJssel, in Zuid-Holland. Hij ging ze onder meer met een stoel te lijf. Drie agenten raakten lichtgewond.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De man was in het café toen een andere man uit Fijnaart ineens onwel raakte. Hoewel omstanders hem nog probeerden te reanimeren, overleed de 64-jarige man.

Toen first responders van de brandweer (die worden opgeroepen bij een reanimatie) de reanimatie wilden overnemen, werden ze daarbij gehinderd door de 41-jarige man uit Fijnaart en een man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook agenten die vlak daarna bij het café aankwamen, werden door het dronken duo gehinderd.

Pepperspray en wapenstok
De mannen weigerden weg te gaan waarna de situatie escaleerde. Ze bedreigden en beledigden de hulpverleners, gedroegen zich recalcitrant en gingen een van de hulpverleners met een stoel te lijf. Agenten pakten hun pepperspray en wapenstok en konden de mannen uiteindelijk aanhouden.

De man uit Fijnaart sloeg bij zijn aanhouding door een ruit en raakte gewond aan zijn hand. De snijwond is in het ziekenhuis behandeld. De drie lichtgewonde agenten hebben aangifte gedaan van belediging, bedreiging en mishandeling.

Wachten op privacy instellingen...