Massaal 'ja' voor een openluchtzwembad in Tilburg: 'Dit moeten wij doorzetten'

2 juli 2019 om 12:53
nl
Johan Molenschot had niet verwacht dat een poll op Facebook met de vraag of mensen een openluchtzwembad in Tilburg zien zitten, zoveel los zou maken. "Ik heb de gemeente al gemaild."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Vorige week zette Johan de poll in de Facebookgroep 'Heel Tilburg in een groep!' en dat zorgde voor veel reacties. Al bijna zesduizend mensen gaven aan dat een echt openluchtzwembad in Tilburg niet zou misstaan. "Dit is echt wat Tilburg nog mist", aldus een van de reacties.

'Net zoals vroeger'
Toegegeven, officieel heeft Tilburg een buitenzwembad. "Dat is bij Stappegoor, maar dat is veel te klein. Iedereen weet dat je daar niet moet zijn", legt Johan uit. "Tilburg zou een echt openluchtzwembad moeten krijgen. Net zoals vroeger met het zwembad aan de Ringbaan-Oost."

In de jaren vijftig was dat zwembad uit 1931 nog het grootste openluchtzwembad van Nederland. In 1980 werd het zwembad gesloten omdat het aantal bezoekers sterk terugliep.

'Zeker rendabel'
Volgens Molenschot zijn er meerdere braakliggende terreinen in Tilburg geschikt voor een openluchtzwembad. "Maar je moet het eigenlijk wat ruimer opzetten. Dus niet alleen een zwembad maar ook een mooie speeltuin erbij en wat horeca. Dat je dan het hele jaar door mensen kunt binnenhalen. Dan is het zeker rendabel."

De vraag is hoe ver je kunt komen met een hoop steun. "Dit moeten wij nu wel doorzetten. Normaal ben ik niet iemand die zo op de voorgrond treedt, maar dat doe ik nu wel. Wat er dan ook gebeurt, dan heb ik wel mijn stinkende best gedaan."

Gemeente geïnformeerd
De gemeente Tilburg heeft al een mailtje gekregen van Johan. "Daar werd heel enthousiast op gereageerd, dus wie weet."

Vooralsnog hoopt de Tilburger dat hij tienduizend mensen zo ver krijgt dat ze op Facebook aangeven dat ze hem willen steunen. "Dan sta je wat sterker en wie weet hoe ver wij dan samen kunnen komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.