Video

Lift kapot in flat van acht verdiepingen in Breda: 'Je zit gevangen' [VIDEO}

2 juli 2019 om 12:50
nl
Sinds vrijdagmiddag is de lift in een flat aan de Kasterleestraat in Breda kapot. Dat was de tweede dag op rij dat iemand in de lift vast kwam te zitten. Oudere bewoners kunnen het hele weekend al moeilijk de flat van acht verdiepingen hoog verlaten. "Het was afzien met 34 graden."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De lift is al sinds vrijdagmiddag halfvier kapot. Maandag wordt hard gesleuteld aan de lift om deze weer werkend te krijgen. Aan het eind van de middag kwam het verlossende woord: de lift deed het weer. "Maar", zo zei de monteur, "hij moet wel vervangen worden.

'Moeite om beneden te komen'
Vier dagen lang moesten de bewoners het dus zonder lift doen. Een van de bewoonsters die het moeilijk had, is Beatrece Arrindell. Zij loopt op krukken omdat ze twee nieuwe knieën heeft. "Ik heb moeite om met de trap beneden te komen. Ik moet gaan werken, maar verder blijf ik zo veel mogelijk binnen."

Albrand van Hilten woont op de vijfde verdieping. "Voor mij is het nog te doen. Er wonen mensen die ook een dagje ouder zijn voor wie het moeilijker is, zeker als het zo warm is."

'Boedha schaamt zich'
Petra en Wil Sterkens die op de achtste verdieping wonen, konden hun hond Boeddha niet goed uitlaten. Ze hebben allebei astma en kunnen hun hond, een bobtail, moeilijk naar beneden tillen. "Die is alleen maar uitgelaten op de galerij van de flat."

De hond had het er zelf ook moeilijk mee. "Boeddha is aangeleerd om zijn behoefte alleen te doen als hij wordt uitgelaten. Dat heeft hij zondag gedaan op de galerij, maar daar schaamde hij zich erg voor. En hij heeft ook nog darmproblemen. Je kan verder helemaal niets als de lift niet werkt. Je zit gevangen."

'Levensgevaarlijk'
Voor Mark de Craen die op de achtste verdieping woont, was het een heel erg vervelende situatie. "Ik ben hartpatiënt en ik heb deze woning gekregen zodat die met een ambulance gemakkelijk te bereiken is. Maar dit is levensgevaarlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.