Plastic zwembaden niet aan te slepen, telefoon staat roodgloeiend bij Intex in Roosendaal

2 juli 2019 om 11:06
Omroep Brabant
Zwembadjes en ander drijvend spul van Intex in Roosendaal. (foto: Raoul Cartens)
Omroep Brabant
Intex in Roosendaal
Omroep Brabant
Foto: Raoul Cartens
1/3 Zwembadjes en ander drijvend spul van Intex in Roosendaal. (foto: Raoul Cartens)
Al 34 jaar levert Jan Bax vanaf bedrijventerrein Majoppenveld-Noord in Roosendaal opblaasbare zwembaden, luchtbedden en zwembanden van het Chinese merk Intex. Maar zo druk als nu heeft hij het nog nooit meegemaakt. Het warme zomerweer zorgt voor een enorme vraag naar zwembaden. Vooral de rechthoekige baden van drie bij twee meter gaan met een rap tempo vanuit het magazijn naar klanten en winkels over heel Europa.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Voor de deur van Intex wordt een vrachtwagen volgeladen. Op de zijkant prijkt de tekst 'Fun is in the air', want een groot deel van deze Chinese producten moeten worden opgeblazen. Zwembaden, luchtbedden, zwembanden, ook in de vorm van enorme lolly's of ijsjes. Naast de grote vrachtwagens worden ook kleinere bestelwagens snel volgeladen. "Het is nu piek", zegt directeur Jan Bax.

Fors meer vraag
Per jaar verlaten zo'n 100.000 zwembaden het magazijn in Roosendaal. Het merendeel daarvan - zo'n 60.000 - betreft de rechthoekige variant met een buizenframe. Maar sinds de zon doorbrak en het kwik naar recordhoogte steeg, staat ook de telefoon bij Intex roodgloeiend. "Ik denk dat de vraag nu met zo'n 60 tot 70 procent is gestegen", zegt Marcel Husen van de verkoopafdeling.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Jan Bax draait zijn bedrijf op volle toeren om alle producten zo snel mogelijk te leveren: "Het levert ons veel zweetdruppeltjes op." Het veranderende klimaat legt Intex geen windeieren: "Daar lijkt het wel op, ja. Laten we het niet promoten, maar het zal wel zo zijn." Zelf heeft de directeur ook een bad van zijn Chinese leverancier in de tuin staan, al is het de chique variant: "Daar staat een jacuzzi, uiteraard ook van Intex."

Wachten op privacy instellingen...