26 bewoners geëvacueerd na brand in afvalcontainers in wooncomplex in Tilburg

3 juli 2019 om 11:42
nl
Bewoners van een wooncomplex in Tilburg zijn dinsdagnacht geëvacueerd vanwege een brand De brand was snel onder controle, maar er kwam zoveel rook vrij dat de bewoners hun huis uit moesten. Er raakte niemand gewond.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

De brand in het wooncomplex aan de Wandelboslaan brak even voor middernacht uit in de ruimte waar de afvalcontainers staan. In het complex wonen 26 mensen van drie verschillende zorginstellingen, die vanwege een verstandelijke beperking of psychische klachten begeleid wonen.

Wachten op privacy instellingen...

"Hier wonen hulpbehoevende mensen. Zij moesten door de vele rook die bij brand vrijkwam hun huis uit en kwamen op straat te staan. Daarom hebben de hulpdiensten groot opgeschaald", vertelt een woordvoerder van de politie.

Evacuatie
De bewoners werden meteen geëvacueerd. Met isolatiedekens werden ze op straat warm gehouden. Er raakte niemand gewond en de bewoners kwamen met de schrik vrij. "Sommige mensen hebben wel rook ingeademd. Maar ze zijn nagekeken door de ambulancedienst en hoefden niet mee naar het ziekenhuis."

Uiteindelijk werd voor alle bewoners onderdak voor de nacht gevonden. "De bewoners kunnen woensdag weer terug naar hun huis", zegt de directeur van Prima Zorg& Welzijn 's ochtends.

Wachten op privacy instellingen...

Wooncomplex bewaakt
De politie liet in de nacht van dinsdag op woensdag weten dat ze zou onderzoeken of er sprake was van brandstichting. Volgens de directeur van de zorginstelling was de brand niet aangestoken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.