Groot drugslab in kelder van villa Esch, twee verdachten aangehouden

3 juli 2019 om 13:21
nl
In een villa aan het Broxven in Esch is woensdagochtend een groot drugslab gevonden. Het lab was verborgen in de kelder van het huis. De politie heeft twee verdachten aangehouden.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De politie kwam het drugslab op het spoor na een tip. Een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige vrouw uit Hongarije zijn in het huis aangehouden.

Amfetamine
In het lab wordt amfetamine-olie gemaakt dat vervolgens kan worden gebruikt voor de productie van amfetamine-pasta en speed. Er staat onder meer een ketel van 1000 liter. Buiten de woning zijn ook vierkante vaten en jerrycans met drugs gevonden. In een van de jerrycans zat vermoedelijk drugsafval afkomstig uit een ander lab. Daar zaten namelijk resten van de productie van MDMA in, iets wat niet in het lab in Esch werd gemaakt.

De tekst gaat verder onder de foto.

Een woordvoerder van de politie noemt het lab 'zeer gevaarlijk', omdat er andere huizen en bedrijven dicht in de buurt staan. Het onderzoek en het opruimen van het lab gaat nog zeker tot laat in de avond duren. Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) spreken van een groot lab.

Drugsdumpingen
De politie vermoedt dat er afval is geloosd in het riool en in de nabij omgeving. Het lab wordt onderzocht op sporen en vervolgens geruimd door de experts van LFO. Zij zijn speciaal getraind en uitgerust om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld in situaties met gevaarlijke chemicaliën.

Brabant is het epicentrum van drugsproductie. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.