Gebroken jukbeen en oogkas bij grote vechtpartij in Eindhoven, dader krijgt 15 maanden jeugddetentie

DEN BOSCH - Voor een grote vechtpartij op het Stratumseind in Eindhoven is een 19-jarige man uit diezelfde plaats veroordeeld tot vijftien maanden jeugddetentie, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch woensdag. De jonge man takelde twee mannen dusdanig toe, dat zij daar zware verwondingen aan overhielden.

Een ruzie tussen een groep mannen liep op 14 juli vorig jaar volledig uit de hand in de uitgaansstraat van Eindhoven. De 19-jarige man sloeg een van de slachtoffers meerdere keren tegen zijn hoofd. Toen deze man op de grond lag, schopte de Eindhovenaar tegen zijn hoofd. Het slachtoffer brak zijn jukbeen en oogkas. De rechtbank ziet dit als poging tot doodslag.

Het andere slachtoffer werd tegen zijn hoofd geslagen. Ook schopte de dader tegen zijn lichaam en nam hij hem in een wurggreep.

Schadevergoeding
De officier van justitie had achttien maanden jeugddetentie geëist, maar de rechtbank vindt de lichtere straf voldoende. De Eindhovenaar moet ook een schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers.