Video

Wielerkenners weten het zeker: Steven Kruijswijk maakt kans op een podiumplek in de Tour de France

3 juli 2019 om 18:32
nl
Steven Kruijswijk uit Nuenen vertrekt vol goede moed naar Frankrijk om de komende drie weken de Tour de France te fietsen. De 32-jarige Brabander is de kopman van zijn team Jumbo-Visma. Woensdag was het laatste persmoment voor Tour de France in Grenshotel De Jonckheer in Ossendrecht.
Profielfoto van Floyd Aanen
Geschreven door
Floyd Aanen

De uitzwaaimiddag voor journalisten was een uitgelezen kans om aan de kenners te vragen hoeveel kans Kruijswijk maakt op de eindzege in Parijs. "Ik zie hem de Tour niet winnen, maar een podiumplaats zou bijzonder knap zijn", zegt Peter van Leeuwen van het ANP. "Vorig jaar werd hij vijfde dus het zit er wel in".

Ook Belgische journalisten zijn enthousiast over de kansen van Kruijswijk. "Het lijkt mij niet ondenkbaar dat hij een top drie klassering rijdt. Er zijn vier kanshebbers niet bij", aldus Guy van den Langenbergh van Het Nieuwsblad.

Podium
De renner is zelf niet zo onder de indruk van wat de kenners vinden. "Ik weet dat de verwachtingen hooggespannen zijn, maar dat geeft mij niet extra veel druk. Ik hoop mijn niveau van vorig jaar te halen en dan moet ik drie weken lang focussen. Als dat lukt dan is het podium halen zeker een mogelijkheid."

Pim Bijl van het Algemeen Dagblad zegt dat we met z'n allen een beetje het chauvinisme moeten temperen: "Het is een steengoede renner en iedereen gunt hem het ook. Alleen alles moet meezitten en dan bestaat er een kans op een goeie klassering."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.