Xtc op de vensterbank, amfetamine in de vriezer: huis in Steenbergen voor drie maanden op slot

5 juli 2019 om 12:32
Veel drugs, geld en een nepwapen gevonden (foto: Wijkagenten Steenbergen).
Veel drugs, geld en een nepwapen gevonden (foto: Wijkagenten Steenbergen).
Burgemeester Ruud van den Belt heeft een huis gesloten aan de Simonshaven in Steenbergen vanwege drugshandel. In het huis vond de politie onder andere meerdere soorten harddrugs en een nepwapen. Het huis is voor drie maanden gesloten.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Door het hele huis lagen verschillende soort drugs. "Op de vensterbank in de keuken werd een doosje met daarin xtc-pillen aangetroffen. In de vriezer werd een zakje amfetamine aangetroffen", beschrijft de burgemeester. Het ging om 200 gram aan xtc-pillen en 30 gram amfetamine, meldde de politie eerder.

In het huis werd op drie verschillende plekken in totaal 400 gram hennep gevonden. Ook was er een groot bedrag aan contant geld aanwezig.

Weegschalen
Verder lagen er twee weegschalen met sporen van drugs en vond de politie een alarmrevolver, dat is een wapen dat alleen een luide knal geeft. "Hiermee zijn niet alleen de bewoners zelf maar ook de omgeving in gevaar gebracht."

De politie vond de drugs al in april. Toen werd ook een 47-jarige vrouw aangehouden.

 

Waar gaan die drugs allemaal naartoe vanuit Brabant en hoe? Bekijk het hieronder.

Wachten op privacy instellingen...

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...