Indy gespot op WK in Frankrijk met Brabants vlaggetje op haar wang, Omroep Brabant verrast haar

5 juli 2019 om 21:15
nl
Vijf miljoen mensen zaten afgelopen woensdag in spanning voor de televisie te kijken naar de halve finale van het WK vrouwenvoetbal. In de 75e minuut zagen we ineens een stukje Brabant op het scherm. Indy van Heumen uit Neerloon zat in het publiek en kwam prominent in beeld, mét een Brabants vlaggetje op haar wang. Ze zat tijdens de kwartfinale ook al in het publiek, maar kon helaas geen kaartjes bemachtigen voor de finale. Omdat ze Brabant met haar vlaggetje zo goed vertegenwoordigt in Frankrijk, heeft Omroep Brabant haar verrast met tickets voor de finale.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De OranjeLeeuwinnen hebben zondag nog maar één horde te nemen voordat ze zich wereldkampioen mogen noemen. Dat Indy daar geen getuige van kon zijn, ging er eigenlijk voor haar niet in. Ze is namelijk zo’n grote fan van de OranjeLeeuwinnen, dat ze een tatoeage van voetbalster Daniëlle van de Donk op haar enkel heeft laten zetten.

Grote fan
“Ik ben echt een fan van de OranjeLeeuwinnen. Ik probeerde aan mijn ouders uit te leggen hoe geweldig ik het vond om bij de kwart- en de halve finale te zijn, maar dat is niet te beschrijven”, zei ze vrijdag in het radioprogramma van Omroep Brabant Muziek& Zo.

Verslaggevers Eva de Schipper en Ronald Sträter waren woensdagavond tijdens de halve finale druk bezig om de fanzone tussen al het oranje ook rood-wit te kleuren. Ze deelden Brabantse vlaggetjes-tatoeages uit die sommigen zelfs op hun gezicht plakten. Zo ook Indy, en dat was voor de vijf miljoen mensen die de wedstrijd op tv zagen dan ook goed te zien. "Ineens ontplofte mijn telefoon. Ik kreeg van iedereen appjes dat ik in beeld was."

Van de Donk is duidelijk Indy’s favoriet. “Toen ik haar zag spelen, viel me op hoe goed zij vecht voor de bal. Afgelopen jaar was ik ook bij een wedstrijd van Arsenal – waar ze voetbalt – en daar heb ik haar ook gesproken. Sindsdien ben ik een nog grotere fan.” De tatoeage van Indy heeft Van de Donk al gezien. “En ze vond hem supervet”, zegt Indy trots.

Verrassing
Des te meer baalde Indy ervan dat het haar niet gelukt was tickets voor de finale te bemachtigen. De teleurstelling van Indy dat ze niet in Frankrijk aanwezig zou kunnen zijn bij de finale van het WK vrouwenvoetbal verdween als sneeuw voor de zon toen presentator Jordy Graat drie tickets tevoorschijn haalde. Ze kon haar blijdschap niet op. “Ik ga met twee vrienden die me eerder naar Frankrijk hebben gereden. We gaan voor goud!”

Meer zien van de avonturen van 't Brabants WK Buske in Frankrijk? Kijk dan op deze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.