Video

Forse schade aan Eindhovens parkpaviljoen na brand, politie vindt grote hoeveelheid vuurwerkresten

6 juli 2019 om 10:19
nl
Een brand heeft vrijdagnacht forse schade veroorzaakt bij parkpaviljoen Philips de Jongh aan de Oirschotsedijk in Eindhoven. Rond een uur 's nachts hoorden buurtbewoners een harde knal en zagen ze vlammen aan de achterkant van het gebouw.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een ondergrondse container bleek in brand te zijn gestoken en die vlammen sloegen over naar het paviljoen. Volgens een ooggetuige hangt er een enorme stank en is de binnenkant van het paviljoen zwartgeblakerd. Agenten vonden een grote hoeveelheid vuurwerkresten, onder meer bij de container.

Verbijsterd
Op Facebook reageert directeur Monique Vereijken van het parkpaviljoen verslagen op de brand. Rond twee uur werd ze wakker gebeld door de politie en de beveiliging. Vervolgens racete ze naar de zaak.

"Het was donker in het park, aardedonker zelfs. Maar de felle lampen van de politiewagens lieten de rokende en smeulende achterkant van het pand zien", laat ze weten. "We mochten niet dichtbij komen want het pand is officieel een plaats delict. Daarom was er een politielint gespannen. Alle deuren stonden open, er was een raam ingeslagen door de brandweer. Die had de stroom afgekoppeld en het gas dichtgedraaid. Daar stonden we dan. Verbijsterd."

In een reactie aan Omroep Brabant laat Vereijken weten dat ze 'geschrokken' is. "We kunnen nog maar amper bevatten wat deze brand voor gevolgen heeft." Duidelijk is wel dat het paviljoen de komende tijd gesloten is.

'Wie doet nu zoiets?'
Op social media reageren bezoekers geschokt op de brand. "Wie doet nu zoiets?", vragen Marilyn en Giovanni zich af. Adriënne heeft het over 'een rotstreek' en René spreekt van 'triest nieuws'. "Zo zonde. Eén van de gezelligste en mooiste plekjes van Eindhoven. Heel veel sterkte." Marianne sluit zich bij hem aan. "Een mooi bedrijf waar je keihard voor werkt wordt zomaar vernield."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.