Jongens (15 en 17) misdragen zich in Waalwijk en schoppen en spugen in politiebusje

6 juli 2019 om 13:25
nl
Twee jongens van 15 en 17 jaar hebben zich vrijdagnacht misdragen in het centrum van Waalwijk. De oudste werd aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg bij Swingen in de stad. De ander probeerde de arrestatie te voorkomen en schold de agenten uit. Ook schopten en spuugden ze in het politiebusje.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Twee politiebikers hielden toezicht rondom het evenement. Zij kregen rond halfeen een melding van de beveiligers dat een jongen zich vervelend gedroeg. Ze hadden hem al van het terrein verwijderd, maar hij bleef ‘vervelen’ bij de ingang.

De 17-jarige jongen rook sterk naar alcohol en stond volgens de politie wankel op zijn benen. De agenten vertelden hem dat hij het centrum moest verlaten. Hij leek dit ook meerdere keren te doen, maar kwam telkens terug.

Tweede verdachte
Een 15-jarige vriend van hem bemoeide zich ermee. Hij haalde de andere jongen over om terug te gaan. De politie besloot de oudste verdachte daarom aan te houden. De 15-jarige probeerde dit te voorkomen en begon te schelden. Ook bespuugde hij meerdere keren het plastic schot in het politiebusje. De oudste trapte tegen het dak van de bus en vernielde een lamp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.