Dode bij ernstig ongeluk A2 is 18-jarige jongen uit Boxtel, vrouw zwaargewond

9 juli 2019 om 05:57
Omroep Brabant
Foto: Bart Meesters
Omroep Brabant
Een traumahelikopter landde op de snelweg. (foto: Bart Meesters)
1/2 Foto: Bart Meesters
Bij het ongeluk in de nacht van maandag op dinsdag op de A2 in Den Bosch is een jongen van 18 jaar uit Boxtel omgekomen. Dit laat de politie dinsdagochtend weten. De jongen zat samen met vier anderen in een auto die tegen de vangrail botste. Een vrouw raakte zwaargewond en twee andere slachtoffers, waaronder de 21-jarige bestuurster van de auto, liggen met lichtere verwondingen in het ziekenhuis. De vijfde inzittende van de auto bleef ongedeerd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Het ongeluk gebeurde rond een uur ter hoogte van de afslag Sint-Michielsgestel. De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste vervolgens meerdere keren tegen de vangrail. Het slachtoffer overleed op de plek van het ongeluk.

De zwaargewonde vrouw is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De bestuurster van de auto komt uit Den Bosch. In de auto zaten volgens een woordvoerder van de politie twee mannen en drie vrouwen. "Allemaal jongeren", zo laat hij weten.

Traumahelikopter landt op snelweg
Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen naar de plek van het ongeluk. De A2 in de richting Utrecht was na het ongeluk enige tijd dicht.

Het verkeersongevallenanalyseteam van de politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Er waren volgens de politie geen andere auto's bij het ongeluk betrokken. Voor getuigen van het ongeval die daar behoefte aan hebben, is slachtofferhulp ingeschakeld. Volgens de politie hebben nogal wat voorbijgangers het ongeluk zien gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...