Voor miljoenen in beslag genomen bij groot internationaal witwasonderzoek, 8 invallen in Brabant

9 juli 2019 om 18:23
Een van de panden waar de politie een inval deed.
Een van de panden waar de politie een inval deed.
De politie heeft dinsdag invallen gedaan in acht panden in West-Brabant in het kader van een groot internationaal witwasonderzoek. Bij de actie, waarbij tegelijkertijd ook in België, Bosnië en Spanje invallen waren, is voor miljoenen in beslag genomen.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Volgens de politie richt het onderzoek zich op witwaspraktijken van een echtpaar, een Nederlandse vrouw en Bosnische man. Ze zouden een verdacht uitbundig leven leiden. De politie onderzoekt de inkomens en de uitgaven van het stel.

In Breda waren er invallen in zes panden. Daarbij werden in de Gravenstraat ook handgranaten gevonden maar die bleken nep te zijn. Ook waren er invallen in de Oleanderstraat, Slingerweg en de Blauwtjes in Breda.

Peperdure panden en wagens
De invallen in Brabant stonden niet op zichzelf. Ook in het buitenland werd in twintig panden invallen gedaan. Hierbij werd beslag gelegd op meerdere woningen waarde van vele miljoenen. Ook werden acht wagens ter waarde van een paar ton meegenomen en werden administratie en veel documenten gevonden.

De politie zegt dat de invallen van dinsdag voor een belangrijk deel bedoeld waren om extra bewijs te verzamelen voor het onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...