Video

De Tour, maar dan voor de lol: 400 kinderen in Roosendaal fietsen de Nationale Jeugdronde

9 juli 2019 om 20:14
nl
Eigen volgwagens, officiële shirts, bevoorrading onderweg, wie niet beter weet zou even denken dat de Tour de France in Roosendaal is neergestreken. Maar het is toch echt de Nationale Jeugdronde, die er dinsdag van start ging.
Geschreven door

Ongeveer vierhonderd kinderen tussen de tien en veertien jaar rijden dinsdagavond door de stad. De eerste etappe is een ploegentijdrit op en rond het Kadeplein. Over een maand rijden hier de echte Tour-renners, tijdens de Draai om de Kaai, maar nu is het de beurt aan de jeugd.


Winnen en plezier
"Het is gewoon gezellig, met allemaal vrienden leuke dingen doen", zegt een jongen die is overgekomen uit Nispen. "Ik wil winnen, maar ik doe ook zeker mee om het plezier", zegt een deelneemster.

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...


Op jacht naar de gele trui
De ronde mag dan vooral voor de lol zijn, het fanatisme onder de deelnemers is er niet minder om. In allerlei categorieën zijn er, net als in de echte Ronde van Frankrijk, allerlei truien te verdienen.

De Jeugdronde duurt tot en met zondag. De komende dagen rijden de deelnemers nog onder meer een veldrit, een individuele achtervolging en een behendigheidsparcours.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.