Pootjebaden in Goirle: straten blank door gesprongen waterleiding

GOIRLE - "Een gratis zwembad." Zo omschreef Jonne-Marie Kemps de Wittendijk nadat daar een waterleiding was gesprongen. Daardoor kwam de straat binnen de kortste keren compleet onder water te staan. Het water verspreidde zich volgens de bewoonster razendsnel naar de Ezelvenstraat en de Groot Kraaivenstraat.

Jonne-Marie stond woensdagmiddag met haar vriend op het punt om weg te rijden uit de Wittendijk om te gaan lunchen, maar toen mochten ze de straat niet uit. “Er kwam ineens enorm veel water uit een putje. In no time werd het erger en erger en binnen tien minuten stond de straat helemaal blank”, zegt ze.

Grappen
Jonne-Marie laat weten dat het water tot over de trottoirbanden kwam. “Mensen liepen met hun broekspijpen opgerold door het water. De bewoners haalden hun auto’s en fietsen weg.”

Volgens Kemps konden de buurtbewoners er wel om lachen. “Op straat grapten mensen over wat er allemaal aan de hand is. Mensen zeiden bijvoorbeeld dat we kunnen beginnen met zandzakken voor de deur leggen.”

Lek dicht
Brabant Water heeft rond half vier de lek gedicht. Een woordvoerder laat weten dat iedereen om zes uur weer water heeft.

Het water werd weggepompt (Foto: Toby de Kort/De Kort Media).
Meer over dit onderwerp:
GOIRLE WATEROVERLAST