Stilettohakken, tattoos van boven tot onder en een klein hartje: ode aan de Helmonder

11 juli 2019 om 10:58
Marcel Stevens was al wereldberoemd in Helmond, mede dank zij het carnavalsgroepje Petazzie mi Skruwsaws waarvan hij deel uitmaakte. Sinds vorige week is het helemaal een gekkenhuis bij deze cabaretier die optreedt voor bedrijven en instellingen. Een filmpje waarin hij ‘de Helmonder’ met een knipoog neerzet, is een enorme hit op internet. Het wordt onder meer op Whatsapp enthousiast gedeeld.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vrouwen op stilettohakken en alles net te kort en te rond. Mannen met tattoos van boven tot onder. Grofgebekt en liefhebber van de frikandel. Zo kennen veel mensen de doorsnee Helmonder, althans volgens Stevens. Wij zouden zoiets niet durven bedenken, laat staan uitspreken.

Niet onopgemerkt
Hij is dus cabaretier voor bedrijven en instellingen. Om die reden was hij uitgenodigd voor de afsluiting van het seizoen van het Ondernemerscafé. Op deze avond bracht hij zijn ode aan Helmond en dat is niet onopgemerkt gebleven.

“Ik doe alles met een knipoog, het moet vooral leuk zijn. Ben echt van de zelfspot en zo zijn inwoners van de stad ook. Verbaal kunnen ze helemaal los gaan, maar in wezen hebben ze een klein hartje”, aldus Stevens, donderdagmorgen in het Omroep Brabant-programma Wakker.

'Vette clip'
De ras-Helmonder is verrast dat zijn optreden zoveel leuke reacties opleverde. “Wat nu? Ik denk een vette clip uitbrengen, ik ga er morgen mee aan de slag.”

Kijk en luister hieronder zelf of je de Helmonder herkent in Marcels humor.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...