60-jaar oud nummer van overleden zanger Jules de Corte ontdekt: 'Dit is een enorme vondst' - Omroep Brabant

60-jaar oud nummer van overleden zanger Jules de Corte ontdekt: 'Dit is een enorme vondst'

12 juli 2019 om 17:42
Jules de Corte. (Foto: ANP.)
Jules de Corte. (Foto: ANP.)
Hij is al bijna 25 jaar niet meer onder ons: fenomeen, zanger en pianist Jules de Corte (1924 - 1996). Maar toch verschijnt er binnenkort een nieuw nummer van zijn hand op cd. Het gaat om een lied uit 1958 dat door producent Ben van der Linden werd gevonden in het muziekarchief van Beeld en Geluid.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

De blinde De Corte, die werd geboren in Deurne, schreef honderden nummers voor onder andere KRO-radio. Hij werd bekend met liedjes als De Vogels, Ik zou wel eens willen weten en Als je overmorgen oud bent.

Het nummer dat nu is opgedoken heet De Beiaardier van Vlissingen en zal over een maand op de cd Bells Forever verschijnen. "Dit is een enorme vondst", zegt Van der Linden, die de Corte nog heeft gekend. "Het is een onbekend lied dat nooit is uitgebracht."

Cd over klokken
Van der Linden snorde het nummer samen met een kennis op. "We gingen voor de cd specifiek op zoek naar nummers die met klokken te maken hebben." Hij is erg in zijn nopjes met de toevoeging aan de cd. "Normaal heb je ook een beetje: wat moet je met zo'n liedje? Deze cd gaat specifiek over klokken en dit nummer ook, dus het past. Mooier kan eigenlijk niet."

Over de rechten van het nummer hoeft Van der Linden zich geen zorgen te maken. "Dit is met toestemming van alle betrokkenen gedaan. Thea (de echtgenote van Jules) vond dit heel leuk."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...