Video

Bredase Willemstraat tijdelijk omgebouwd tot atletiekbaan om de sport te promoten

12 juli 2019 om 18:51
nl
De straat tussen het NS-station en het Valkenbergpark in Breda was vrijdag tijdelijk omgebouwd tot atletiekbaan met hordes. Het hoort bij een promotiecampagne van de Nederlandse Atletiek Unie die zo de sport dichter bij de mensen wil brengen. Een enorme plensbui dreigde alles in het water te gooien, maar na flink dweilen konden de atleten toch aan de gang.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Ook meerkamp-atlete Nadine Broersen uit Dongen gaf een demonstratie, weliswaar niet in volle vaart om blessures door de natte baan te voorkomen.

Ver weg
Niet alleen in Breda, maar ook in acht andere binnensteden worden atletiekdemonstraties gehouden. "Atletiek ligt een beetje ver weg van de mensen. Door het midden in de stad te organiseren, willen we het letterlijk naar de mensen brengen zodat ze toch in aanraking komen met de sport", legt sportmarketeer Björn Werrelmann uit.

 

Voor Nadine Broersen is het een soort thuiswedstrijd: "Ik vind het superleuk. Helemaal natuurlijk in mijn stad. Ik woon wel in Dongen, maar AV Sprint in Breda is mijn baan. Ik denk dat het goed is voor de atletiek. En ik denk dat het leuk is dat andere mensen zo een beetje te laten zien wat atletiek is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.