Grimmige sfeer bij wegslepen caravans in Breda, politie verricht aanhouding

12 juli 2019 om 17:54
nl
Een geschil over geparkeerde caravans in De Savornin Lohmanstraat in Breda is vrijdagmiddag uit de hand gelopen. De gemoederen liepen zo hoog op dat de politie iemand heeft aangehouden vanwege het slaan van een handhaver. De politie zette daarna onder meer een politiehond in om de rust in de straat terug te brengen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door


Van de gemeente Breda mogen caravans en campers drie dagen op de openbare weg worden geparkeerd voordat ermee op vakantie wordt gegaan. Afgelopen woensdag hebben handhavers de eigenaars erop gewezen dat de caravans weg moesten. Dat gesprek verliep volgens de politie moeizaam.

Geschil
Omdat de caravans er vrijdag nog stonden zijn ze weggesleept door een bergingsbedrijf. Tijdens het wegslepen kwam het tot een confrontatie tussen de politie en boze eigenaars. Volgens een omstander waren de eigenaars van plan om zaterdag met de caravans op vakantie te gaan.

Volgens de gemeente sleept het geschil over de caravans al langere tijd. Verder neemt de gemeente het hoog op dat er (verbaal) geweld is gebruikt tegen de boa's. Het voorval trok veel bekijks in de buurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!