Drugslab gevonden in loods in Breda, bekijk hier hoe het er van binnen uit ziet

13 juli 2019 om 09:08
nl
In een pand in de Van de Reijtstraat in Breda is vrijdag aan het begin van de avond een drugslab gevonden. Het pand werd vrijdagnacht door zwaarbewapende agenten in de gaten gehouden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens een politiewoordvoerster is het drugslab niet in bedrijf, maar zijn er wel grote hoeveelheden drugs en grondstoffen voor de productie van drugs gevonden. De loods was in gebruik door een klus en schoonmaakbedrijf. Naast de gevonden grondstoffen zijn er ook de materialen van het klusbedrijf opgeslagen.

 

Wachten op privacy instellingen...

De politie kwam het drugslab op het spoor na een melding via Meld Misdaad Anoniem. De drugs en de grondstoffen zijn verdeeld over twee loodsen aangetroffen. In een van de loodsen staan jerrycans met vloeistoffen tegen de achterwand opgestapeld. Ook is er een pallet met zakken te zien. Er hangt een chemische lucht rond de loods.

Na de vondst werd het pand eerste bewaakt door zwaar beveiligde agenten, maar op zaterdag door door gewone agenten. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning (LFO) doet onderzoek en neemt monsters van de gevonden stoffen.

Burgemeester Paul Depla reageert op Twitter op de vondst van het drugslab: "De productie van drugs is het echte probleem. Die aanpakken is belangrijker dan jagen op drugsgebruikers. Deze vondst geeft aan hoe belangrijk het is dat de samenleving betrokken wordt bij de strijd tegen de drugsindustrie."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.