Beau van Erven Dorens wil zwerver helpen: 'Wie weet er een plek voor Rigo en zijn dieren?'

TILBURG - BN'er Beau van Erven Dorens plaatste zaterdag een opmerkelijke oproep op Instagram. Nadat hij voor de dakloze Rigo uit Tilburg een huisje had geregeld in het kader van zijn nieuwe tv-programma ‘De sleutel’, moet Rigo zijn huisje al weer uit. Beau hoopt dat iemand een andere plek voor hem heeft of vindt.

Rigo is, aldus Beau in zijn Instagrampost, een vriendelijke, boeiende man die een ingewikkelde tijd achter de rug heeft. “Een paar maanden geleden heb ik hem voor De Sleutel opgepikt onder een brug aan de rand van Tilburg. Hij was op dat moment 20 maanden dakloos en zorgde voor een hond en een bok. Hij houdt meer van dieren dan van mensen, moet je weten.”

Het nieuwe programma 'De sleutel' is het vervolg op de populaire televisiereeks 'Het Rotterdam Project'.

Met hond en bok in een eigen huisje
Beau vond een huisje voor Rigo in Tilburg. “Zijn eigen huisje, met een tuintje, waar hij de rest van zijn leven mocht blijven. Daar is hij ingetrokken, met hond én bok. Enkele weken later vond hij een ziek, ondervoed mini-paardje en... hij nam het mee naar huis.”

LEES OOK; Buurtbewoners zorgen voor bivakkerende zwerver Rigo, zelfs zijn hondje wordt niet vergeten

Maar nu klagen de buurt en de woningcoöperatie over de dieren, zo schrijft Beau. "En moet Rigo zijn huisje uit, want hij wil geen afscheid nemen van zijn dieren. Kan iemand Rigo helpen aan een huisje, hutje of plaats voor een camper in de buurt van Tilburg, op of naast een weiland waar Rigo zijn dieren kan verzorgen? Hij kan inmiddels zelf huur betalen en gaat op veel gebieden hard vooruit."