Pastoor komt in Asten van koude kermis thuis: banden van zijn auto werden lekgestoken

ASTEN - Pastoor Pieter Scheepers uit Asten baalde zondagochtend flink toen drie banden van zijn auto plat stonden. Het is kermis in het dorp en de pastoor vermoedt dat een kermisvierder zaterdagnacht zijn banden lek heeft gestoken.

"Ik hoorde van verschillende mensen dat er vannacht meer is vernield", vertelt de pastoor. "Het lijkt erop alsof feestvierders na het stappen een heel spoor hebben achtergelaten." Er is geklaagd over afgebroken antennes, vernielde ruitenwissers en lek gestoken banden. Doordat er meerdere auto's zijn vernield, gelooft de pastoor ook niet in een gerichte actie. "Ik zou niet weten waarom en wie dat dan zou moeten zijn."

 

Pastoor Pieter Scheepers tijdens een dienst. (Foto: Facebook Pieter Scheepers)

Mis
Pastoor Scheepers moest zondagochtend naar de kerk om voor te gaan in een mis. "Ik stapte in mijn auto en vond dat hij raar deed. Hij hing ook helemaal scheef. Ik ben uitgestapt en toen zag ik het meteen."

Scheepers zou later op de zondagmiddag zijn auto naar de garage brengen. "Die zit vlakbij. Ik rij daar heel voorzichtig naartoe en laat hem daar achter. Gelukkig krijg ik een leenauto, want ik heb voor morgen een hoop afspraken staan."

Overigens waren de lekke banden niet de enige kermisoverlast die de pastoor ondervond. Er was ook nog iemand die in zijn voortuin wilde poepen, maar gelukkig kon hij die verjagen voordat die zijn boodschap achterliet.

Pastoor blijft naar kermis gaan
De kermis in Asten duurt nog tot en met dinsdag. Ondanks de vernielingen aan zijn auto gaat pastoor Scheepers er gewoon nog naartoe. "De kermis is recht tegenover mijn deur."

In het weekend is de kermis altijd drukbezocht. "Er staan honderden fietsen en een hoop auto's. Superleuk en dat moet vooral zo blijven. Maar die vernielingen zijn wel jammer. Dan denk ik toch: moet dat nou?"

Politie
De politie heeft nog geen meldingen van vernielingen binnen gehad. "Maar wellicht dat dit nog gaat gebeuren", zegt de woordvoerder.

Meer over dit onderwerp:
ASTEN PIETER SCHEEPERS VANDALISME AUTO'S