Getraumatiseerde Desiree krijgt hulphond niet vergoed, fokker biedt haar gratis puppy aan

15 juli 2019 om 19:00
nl
Goed nieuws voor Desiree van Ark uit Tilburg. Ze werd als kind jarenlang misbruikt en wil een hulphond om dat te kunnen verwerken. Gemeente en zorgverzekering helpen haar niet. Nadat ze vorige week aan Omroep Brabant haar verhaal vertelde, meldde zich een fokker. Die stelt anoniem een labradoodle beschikbaar. "Heel erg lief", zegt Desiree blij. Maar ze is er nog niet.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Na jarenlang misbruik heeft Desiree een posttraumatische stresstoornis. Ze kan niet zelfstandig wonen. Soms is ze het contact met hier en nu helemaal kwijt. Een hulphond kan Desiree afleiden of aanraken waardoor ze nog net op tijd haar medicatie kan slikken of op de hond kan focussen.

Die hulphond wordt niet vergoed. Daarom is Desiree maar een crowdfundingsactie gestart.

Anoniem
Een fokker las Desirees verhaal en meldde zich bij Omroep Brabant. Maar ze wil wel anoniem blijven. Van Ark: "De fokker zegt: ik doe het puur voor jou. Als ze bekend wordt, is ze bang dat mensen denken dat ze het doet om meer puppies te verkopen."

Bekeken wordt of Desiree een pup krijgt uit het huidige of uit het volgende nestje. "Mijn voorkeur heeft het volgende", zegt ze. "Want dan heb ik meer tijd om geld in te zamelen."

Crowdfunding
Een pup opleiden tot hulphond, is een kostbare zaak: "Dat kost zeker vijfduizend euro. Dus mijn crowdfundingsactie moet noodgedwongen wel doorgaan." Voorlopig is het streefbedrag nog niet in zicht: de teller stond maandag aan het einde van de middag op een kleine vierhonderd euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.