Video

Grote brand bij afvalverwerker Maton in Waalwijk, nablussen tot diep in de nacht

15 juli 2019 om 19:39
nl
Bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk brak maandagavond brand uit. Een berg afval aan de Van Hilststraat stond in lichterlaaie. Het sein brand meester werd rond half twaalf gegeven, maar het nablussen duurde tot diep in de nacht. De brand was rond half vier volledig geblust.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Boven het industrieterrein Haven Zeven ontwikkelden zich grote, zwarte rookwolken. Meerdere eenheden van de brandweer kwamen naar de brand. De situatie werd opgeschaald omdat de brandweer moeilijk aan bluswater kon komen.

Omdat de rook laag bleef hangen en langzaam in de richting van Waalwijk trok, heeft de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VMWB) een NL-Alert verstuurd via social media. Daarin werden omwonenden opgeroepen om hun ramen en deuren gesloten te houden tegen de rook.

Tegen elf uur nam de rookontwikkeling al wat af, maar waarschuwde de brandweer opnieuw tegen stankoverlast.

Wachten op privacy instellingen...

Bekijk de beelden van de brand en lees daarna verder:


Er zijn bij de brand geen stoffen vrijgekomen die een gevaar vormen voor de omgeving. Een eenheid van de brandweer heeft metingen uitgevoerd op het industrieterrein en in het centrum van Waalwijk. Een aanhanger en container met asbest die op het terrein staan, werden door de brandweer extra in de gaten gehouden. Het asbest is niet vrijgekomen.

 

Wachten op privacy instellingen...

De afvalverwerker
Maton Groep is een bekende speler op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, containerservice, recycling, betonboor- en zaagwerk en gevelrenovatie. Het bedrijf verwerkt bouw- en sloopafval en steenachtige materialen voor hergebruik. Het sloopbedrijf en recyclingbedrijf heeft ook een milieustraat.

Een medewerker laat weten dat de afvalverwerker dinsdag 'gewoon open' is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!