Jessica vindt een trouwring in haar tuin die de eigenaar al 46 jaar kwijt was

17 juli 2019 om 17:32
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De gouden trouwring is na vijftig jaar gevonden (Foto: Jessica Rekkers).
Omroep Brabant
Het is een grote gouden mannenring (Foto: Jessica Rekkers).
1/3 Jessica vindt een trouwring in haar tuin die de eigenaar al 46 jaar kwijt was
Een verloren trouwring kan na 46 jaar eindelijk worden terugbezorgd bij de eigenaar. De 26-jarige Jessica Rekkers uit Hank was woensdag aan het tuinieren in haar tuin toen ze ineens een trouwring zag liggen. Ze wilde graag de eigenaar gelukkig maken en begon een zoektocht.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Jessica en haar vriend Erwin zijn de derde eigenaar van de woning aan de Henri Dunantstraat in Hank en vorig jaar heeft het stel de hele tuin verbouwd. Jessica vindt het een wonder dat ze de ring nu pas vond. “Vorig jaar is er zoveel uit de tuin weggehaald. Het is bijzonder dat de ring dat heeft doorstaan.”

Mannenring
Het gaat om een gouden grote mannenring met de tekst Marian 25-9-1968. Om de eigenaar van de ring te vinden deed Jessica een oproep op Facebook. “Mijn buurvrouw herkende de naam in de ring. De eerste eigenaren van dit huis heten Joop en Marian, maar zij wonen ondertussen in Spanje.”

De buurvrouw kon snel in contact komen met het stel in Spanje en wat ze al vermoedde bleek te kloppen: haar oude buurman was in 1973 zijn ring kwijtgeraakt.”

Joop is enorm enthousiast met de vondst van zijn ring. "We werden vanmiddag gebeld door onze oude buurvrouw. Het is echt schitterend." Hij weet nog goed hoe hij zijn ring is verloren. "In mei 1972 waren we aan het verbouwen in de tuin. Daar ben ik mijn ring verloren."

Trouwerij
Jessica gaat deze zomer naar Spanje op vakantie en gaat de ring zelf naar het stel brengen. "Jessica komt naar de Costa Blanca en dan gaan we gezellig een hapje eten", vertelt Joop. Als de ring nog past gaat Joop zijn trouwring weer dragen.

Wachten op privacy instellingen...