Video

Renske (14) met 45.000 anderen naar World Jamboree: 'Twee jaar bezig geweest ervoor te sparen'

17 juli 2019 om 22:00
nl
Renske Olde uit Mill gaat naar Virginia in de VS voor het grote scoutingevenement World Jamboree. Tijdens dit evenement gaan 45.000 scouts samen op kamp. De 14-jarige Renske deelt de passie voor scouting met haar moeder Suzanne Duffels. Ze reizen samen af naar Virginia.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

"Het is een heel bijzonder evenement, een soort Olympische Spelen voor scouts”, vertelt Renske. Bij deze Jamboree hoopt ze veel te leren. “Je leert met andere mensen omgaan op een manier die je eigenlijk niet kent. Je leert ook dingen die voor ons niet normaal zijn, maar in andere landen wel.”

Geld sparen
Het evenement is niet goedkoop. Meedoen aan de World Jamboree kost al snel 4500 euro. Renske heeft dit geld voor een deel zelf bij elkaar gespaard. “Ik heb de helft betaald met mijn folderwijk en door thuis te koken kreeg ik geld van mijn ouders. Ik ben twee jaar bezig geweest om tweeduizend euro bij elkaar te sparen.”

Moeder Suzanne is al vaker bij Jamboree geweest en ze deelt nu deze passie met haar dochter. “Ik zie nu zelf bij mijn dochter wat zo’n voorbereiding met jongeren doet. Hoe ze elkaar leren kennen, hoe jongeren groeien en ontwikkelen. Dat zie ik nu letterlijk aan de keukentafel en als ik haar bezig zie. Dat is heel mooi.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.