Ramkraak bij kinderkledingwinkel Ko&Flo in Oosterhout, jassen van paar honderd euro gestolen

OOSTERHOUT - Bij kledingwinkel Ko&Flo aan de Leijsenhoek in Oosterhout is woensdagnacht een ramkraak gepleegd. Er zouden zo'n vijftig jassen van een paar honderd euro per stuk zijn buitgemaakt. Het gaat om kinderkleding uit de nieuwe collectie.

De daders reden rond halftwee met een auto tegen de pui. "Een vrouw hoorde een enorme knal en zag een auto wegrijden", laat een politiewoordvoerder weten. De melding kwam pas rond twee uur binnen bij de politie: "De getuige was zo geschrokken dat ze niet meteen gebeld had."

De schade is aanzienlijk. "De voordeur is volledig aan gort gereden", wijst een man.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Berichtje
"Dit is heel erg schrikken", vertelt een vrouw die in de kinderkledingzaak werkt. "Ik kreeg vanochtend al een berichtje van een oud-collega. Zij wenste me sterkte. Ik wist nog van niks. Dus ik vroeg wat is er aan de hand dan? Nou, dit dus..."

Volgens de medewerkster hebben de daders 'de duurdere merken meegenomen'.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Exclusief
"Ik dacht eerst nog dat het ging om baldadigheid, dat er een raam was ingegooid", vertelt een buurtbewoner die wakker werd van de knal.

Hij omschrijft de getroffen zaak als een exclusieve winkel. "Er zullen vast wat spullen hebben gelegen die van waarde zijn, die de moeite waard waren om hier naar binnen te rijden..."

'Ze zijn over de trottoirband gejumpt'
In het plantsoen voor de zaak zijn duidelijke bandensporen te zien. "Kennelijk zijn de daders over de trottoirband gejumpt en zo naar binnen gedoken", vertelt de buurtbewoner verrast. De politie doet onderzoek.

LEES OOK: 'Dat ze nu zelfs kinderkledingzaken leeghalen, ongelofelijk...'

Meer over dit onderwerp:
OOSTERHOUT RAMKRAKEN 112