Pasgeboren zeeleeuwtje Beekse Bergen overleden, verzorgers hadden hem nog geen naam kunnen geven

HILVARENBEEK - Het ging in eerste instantie hartstikke goed met het half juni geboren zeeleeuwtje in de Beekse Bergen. Maar donderdag kwam er verdrietig nieuws uit het safaripark in Hilvarenbeek: het zeeleeuwtje is overleden. De verzorgers hadden het jong nog niet eens een naam kunnen geven omdat nog niet bekend was of het een mannetje of een vrouwtje was.

“Inmiddels weten we dat het een mannetje was”, vertelt een woordvoerder namens de Beekse Bergen. “Dit is gebleken uit de autopsie.”

Het zeeleeuwtje is vorige week al overleden. Vervolgens hebben deskundigen van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht het jong onderzocht. Uit het onderzoek is volgens de woordvoerder geen duidelijke oorzaak voor zijn overlijden gekomen.

'Eetlust nam af'
“Zijn eetlust nam af. Verzorgers hebben nog geprobeerd dit op te vangen door hem bij te voeren. Maar dit heeft niet mogen baten. De natuur neemt het dan over, helaas”, legt de woordvoerder uit.

Publiek had het jong overigens nog niet kunnen zien. Behalve op een superschattig filmpje dat de Beekse Bergen na zijn geboorte verspreidde.

 

Met mama Zora gaat het volgens de woordvoerder goed. “Het is nu voor volgend jaar hopen op een nieuw nestje.” En dat het nu mis is gegaan, zegt volgens de woordvoerder niks over hoe het dan met een eventueel nieuw jong zal gaan.

Voor de verzorgers is het overlijden van het jong een klap. “Ze zijn heel erg betrokken geweest bij hem. En ze hebben er alles aan gedaan om hem te redden. Dat het nu zo loopt, is heel verdrietig.”

Meer over dit onderwerp:
BEEKSE BERGEN HILVARENBEEK ZEELEEUWEN