Smullen tussen de dieren en tegelijk pinguïns redden? Win een viergangendiner in ZooParc Overloon

18 juli 2019 om 18:58
nl
Ben jij gek van dieren en eten? Of wil jij de dieren in een dierentuin wel eens op een andere manier bekijken? Bij ZooParc Overloon kun je zaterdagavond aanschuiven voor een viergangendiner tussen de dieren tijdens een ‘Walking dinner in the zoo’.
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

Tijdens deze avond krijg je een speciale rondleiding door het park van dierenverzorger Tom. Zo stop je onder meer bij de giraffen, leeuwen, pinguïns en meer. Je kunt de dieren van dichtbij bewonderen en wellicht zelfs voeren.

Iedere gang wordt op een andere plek in de dierentuin opgediend, maar wel steeds tussen de dieren. Het viergangendiner wordt bereid door kok Jaap Volman van Boompjes Restaurant. “Het eten is van hoogstaand niveau met een aperitiefje, amuses en bijpassende wijnen”, zegt Tom.

Goed doel
Een groot deel van de opbrengst van het evenement gaat naar SANCCOB, een Zuid-Afrikaanse organisatie die zich inzet voor verschillende soorten zeevogels, maar vooral voor de Afrikaanse pinguïns. In ZooParc gaat het goed met deze pinguïns, maar in het wild gaat het minder goed met ze. “Het werk dat zij doen is heel belangrijk, want de populatie van de Afrikaanse pinguïns neemt erg af.”

SANCCOB vangt gewonde pinguïns op en verzorgt de pas gelegde eieren, zodat daar weer gezonde pinguïns uit kunnen voortkomen. Tom vindt de pinguïns erg leuk om te zien. "Ze zijn voorzien van een mooie zwarte jas en een witte buik. Buiten het feit dat dit ze een bijzonder uiterlijk geeft, heeft deze kleuring ook nog een functie. Bovendien hebben alle pinguïns een eigen karakter en een eigen manier van doen. Dat maakt ze zo interessant en bijzonder."

Win
Wil jij graag dineren tussen de dieren? Omroep Brabant wil SANCCOB steunen en heeft daarom twee eetplaatsen gekocht om weg te geven via Facebook. Beantwoord de vraag daar en maak kans!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.