De Tilburgse kermis is begonnen, kijk hier de beelden van de start van de mega-kermis terug

19 juli 2019 om 14:30
De Tilburgse kermis is weer begonnen (Archieffoto).
De Tilburgse kermis is weer begonnen (Archieffoto).
Als je het hele jaar je spaarpot gespekt hebt, zodat je het er op de Tilburgse kermis eens lekker anderhalve week van kan nemen, dan was je vrijdagmiddag om drie uur misschien wel een van de eerste bezoekers die in een attractie stapte. Was je niet bij de aftrap, maar wil je toch graag zien hoe de mega-kermis op gang kwam, kijk dan hier de beelden terug.
Geschreven door

 

Wachten op privacy instellingen...

Tien dagen lang tweehonderd attracties verspreid over een route van drie kilometer: ook dit jaar is er weer genoeg te beleven op de Tilburgse kermis. Vrijdagmiddag om drie uur gingen de lampjes en muziekjes aan, vervulde de geur van suikerspinnen en popcorn de lucht en begonnen de attracties weer te draaien

Bezoekers
Er liepen na de opening van de mega-kermis al veel mensen rond op het terrein. "We komen elk jaar. We zijn echte Tilburgers. Nostalgie. Het hoort erbij", vertelt een bezoekster.

Niet alleen de echte Tilburgers zijn te vinden bij de kermis , maar ook bezoekers van buiten de Brabantse stad. “Het is heel erg leuk. Het is echt geweldig”, vertelt een bezoeker uit Utrecht. Meer dan een miljoen bezoekers weten de kermis elk jaar te vinden.

Eetkraampjes
Er is natuurlijk ook aardig wat te eten op de kermis. De viskraam is klaar voor de komende dagen. "De vis is hartstikke vers. De favoriet tijdens de kermis is de kibbeling. De paling is ook geliefd, maar de kibbeling overtreft het. En we hebben een speciale nieuwe viswrap."

Wachten op privacy instellingen...