Steven Kruijswijk doet goede zaken in Tour de France: 'Podiumplek moet er wel inzitten'

TOURMALET BARÈGES - Steven Kruijswijk deed zaterdag goede zaken in de Tour de France. De kopman van Jumbo-Visma uit Nuenen werd derde in de veertiende etappe en hij won tijd op Geraint Thomas. De Britse Tourwinnaar van vorig jaar kon het tempo in het slot van de rit niet volgen. Kruijswijk staat in het klassement nog wel derde, maar de achterstand op Thomas is klein.

Thibaut Pinot won de rit. De Franse wielrenner van Groupama-FDJ reed in het slot van de 117,5 kilometer lange etappe met finish op de Tourmalet weg uit een groepje met klassementsrenners.

Zijn landgenoot Julian Alaphilippe hield knap stand en kwam als tweede over de streep. Alaphilippe blijft daardoor in het bezit van de gele leiderstrui.

'Elke dag het maximale geven'
Kruijswijk heeft op de Tourmalet de bevestiging gekregen dat hij in deze Tour de France echt kan meedoen om de podiumplaatsen. De kopman van Jumbo-Visma kwam als derde boven op het eindpunt van de veertiende etappe, vlak achter Pinot en Alaphilippe.

"Ik ga gewoon elke dag het maximale geven", zei Kruijswijk kort na de finish bij de NOS. "Als ik zo rijd, dan komt het goed. Als ik deze lijn doortrek, mag ik het vertrouwen hebben dat ik meedoe om het podium."

'Ploegmaten van mij reden zó hard'
Op de flanken van de Tourmalet werd het groepje met daarin de favorieten flink uitgedund door beulswerk van Laurens De Plus en George Bennett, ploeggenoten van Kruijswijk. "Die ploegmaten van mij reden zó hard", zei de kopman. "Ik moest ze echt tot kalmte manen. De eerste tien dagen doen we mee met de sprints en nu zitten we hier met drie man voorin op de Tourmalet. De ploeg is echt zo goed, dat is mooi om te zien."

Ook zag Kruijswijk bewonderend toe hoe Alaphilippe in het geel weer 'gewoon' meeging met de voorste groep. "Ik zag op het einde weer iets geels voorbij flitsen. Toen dacht ik wel: hey, dat is niet goed."

Meer over dit onderwerp:
STEVEN KRUIJSWIJK TOUR DE FRANCE WIELRENNEN