Bezoekers zitten ruim 30 minuten vast in kapotte zweefmolen op Tilburgse kermis

TILBURG - De tachtig meter hoge zweefmolen Around the world XXL op de Tilburgse kermis is zaterdagmiddag vast komen te zitten. De stoeltjes, met daarin tegen de dertig bezoekers, bleven een paar meter onder de top hangen. Het duurde ruim dertig minuten voordat het lukte om de bezoekers weer veilig te laten zakken.

Zat jij in de zweefmolen toen ie vast kwam te zitten of ken jij iemand die erin zat, laat het ons weten via nieuws@omroepbrabant.nl

Een medewerker klom via de mast naar boven, zo is te zien in filmpjes op sociale media. Na verloop van tijd kwamen de stoeltjes langzaam weer naar beneden. De bezoekers kwamen met de schrik vrij, zegt een woordvoerster van de gemeente Tilburg.

'Probleem door wind'
Volgens de exploitant van de zweefmolen is het probleem hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de wind. De attractie heeft een speciale meter die aangeeft wanneer er te veel wind staat. "Die was niet afgegaan, maar toen de zweefmolen omhoog ging, is hij alsnog geblokkeerd." Het duurde even voordat die blokkade was opgeheven.

"Dat komt door een speciaal veiligheidsprotocol dat we moeten volgen als de beveiliging aanspringt", vertelt de exploitant aan de NOS. Een medewerker van de zweefmolen is in de tussentijd naar boven geklommen om de bezoekers op de hoogte te brengen en gerust te stellen.

Verschillende tests
Op dit moment worden nog verschillende tests uitgevoerd. Dan wordt bepaald of de attractie vanavond weer opengaat.

Dit jaar staat de attractie tussen het Piusplein en de Piusstraat. De Tilburgse kermis sluit zaterdagnacht om twee uur en wordt zondagmiddag om twaalf uur hervat.

Meer over dit onderwerp:
TILBURG KERMISSEN TILBURGSE KERMIS ZWEEFMOLENS