Bestelbus vol vaten ontdekt in Oosterhout; zes vaten drugsafval bij een sloot in Deurne

21 juli 2019 om 06:10
De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen. (Foto: Marcel van Dorst)
De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen. (Foto: Marcel van Dorst)
Op de Ketenbaan in Oosterhout is zaterdagnacht rond drie uur een bestelbus vol vaten ontdekt. Het gaat om twee IBC-tanks, vijf grote vaten en ongeveer 25 kleinere. Zulke vaten worden vaak gebruikt in drugslabs. Zondagmorgen werden in Deurne zes vaten met drugsafval gevonden vlakbij een sloot.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Omdat agenten in Oosterhout een sterke amfetaminegeur roken bij de bus, werd de brandweer opgeroepen om metingen te doen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten opgeruimd. De vaten lekten niet.

Bekijk de video en lees daarna verder:

Wachten op privacy instellingen...

Keren
Bij de bus - die dwars over de weg stond - was niemand te zien. Er wordt rekening mee gehouden dat het busje vast kwam te zitten in de berm, toen de bestuurder wilde keren.

In Deurne werden zes vaten vol afval gevonden naast een sloot. De vaten stonden bij de ventweg van Griendtsveen naar een ander Limburgs grensdorp, Ysselsteyn. "Twee meter naar links en het afval lag in Limburg", merkte een hulpverlener op. Langs de vaten ligt een populaire fietsroute.

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie in Nederland. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...