Middelvinger opsteken naar politie loopt flink uit de hand

BREDA - De politie moest zaterdagavond flink optreden nadat er twee verdachten werden aangehouden aan de Oude Vest in Breda. Beide mannen werden opgepakt nadat ze hun middelvinger hadden opgestoken naar agenten. Omstanders bemoeiden zich met de aanhoudingen, waardoor de sfeer steeds agressiever werd.

De eerste aanhouding gebeurde nadat een 56-jarige man erg langzaam de straat overstak vlak voor een politiewagen. Toen agenten de man aanspoorden door te lopen, omdat ze de indruk hadden dat de man expres traag overstak, kregen ze een opgestoken middelvinger als antwoord. Dit was aanleiding de man aan te houden.

Nog een middelvinger
Familieleden en vrienden van de man schoten de verdachte te hulp. Ze schreeuwden en gingen dreigend om de politie heen staan. Een 23-jarige man stak ook zijn middelvinger op nadat hij hoorde dat de man daarom aangehouden was. Ook hij werd ingerekend.

De eerste verdachte bleef zich ondertussen verzetten tegen de aanhouding en wist een agent tegen de grond te werken. Het lukte de man ook om het busje met pepperspray van de agent af te pakken. Hij bedreigde hier vervolgens de agenten mee. Het lukte hen uiteindelijk de pepperspray uit zijn handen te halen.

Kopstoot
De verdachte wilde ook nog een kopstoot uitdelen. Een agent kon net op tijd zijn collega wegtrekken. Agenten trokken de wapenstok en de verdachte werd op zijn hoofd geraakt. Ook omstanders die de waarschuwingen negeerden uit de buurt te blijven, kregen een mep met de wapenstok.

De oudere verdachte die een mep tegen zijn hoofd kreeg, moest gehecht worden door ambulancepersoneel. Hij is daarna overgebracht naar het politiebureau.

Meer over dit onderwerp:
BREDA POLITIE VECHTPARTIJEN AANHOUDINGEN