Femke de Jong

Femke de Jong

Redacteur

Van toen naar Omroep Brabant Van stagiair en freelancer van Omroep Brabant, De Limburger en Radio 1

Bij Omroep Brabant werkzaam als Functie verslaggever RTV. Radio is wel mijn belangrijkste achtergrond. Ik ga af op al het nieuws dat zich voordoet. Mijn specialiteit is mensen laten praten die in eerste instantie niet willen. Voor sfeerverhalen en humaninterest wordt vaak aan mij gedacht.

Gevoel bij Brabant Mijn gevoel over Brabant is trots. Wij zijn goed in sport, ondernemerschap, vindingrijkheid, vernieuwing , theater… Ik zou niet weten op welk vlak we onder de maat scoren. Zelfs op crimineel vlak scoren we erg goed. ;-)

Waarom Omroep Brabant? Ik werk met plezier bij Omroep Brabant om dat het de ideale combinatie is van presteren in een gezellige gemoedelijke sfeer. Sommige collega’s voelen bijna als familie en in een enkel geval zelfs nog meer dan dat. Ondanks dat ik steeds ouder wordt, kan ik me nog steeds verwonderen over de keuzes, prestaties, ambities, vriendelijkheid etc. die ik tegenkom onder Brabanders tijdens mijn werk.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden… In mijn vrije tijd ga ik vliegeren in Zeeland of ergens skiën. Op mijn 40ste denk ik mijn master NLP opleiding in Eindhoven af te ronden. Een fascinerende opleiding waarin je je verdiept in het menselijk brein.

Artikelen van Femke de Jong

Zoektocht naar Piet en Hans levert toch al iets op: 'Deze foto van Pietje kende ik nog niet'

De zoektocht in het water bij Liessel naar de verdwenen vrienden Hans en Piet heeft toch iets opgeleverd ondanks dat de gezochte auto van de mannen nog steeds niet gevonden is. In het Omroep Brabant-programma KRAAK. vertelt Jan Hölskens, de broer van vermiste Piet, dat hij een foto kreeg van 'Pietje' die hij nog nooit eerder gezien had. "Afgelopen week ben ik door veel mensen aangesproken terwijl ik over het water keek. Eén van Piets vroegere vrienden toonde me toen een foto van hem die ik niet kende. Dat is voor mij erg waardevol."

Jan Hölskens kreeg een foto van zijn vermiste broer Piet

'Ongeloof en zorgen', docu Veerkracht laat zien hoe Udens ziekenhuis tegen coronapiek strijdt

Eigenlijk zou de Cromvoirtse regisseur Marc Pos dit jaar het Eurovisie Songfestival op tv brengen. Eind februari voelde hij al aan dat corona daar een streep door zou trekken en besloot hij vanuit het Bernhoven Ziekenhuis in Uden de eerste coronagolf te registreren. "Ik wilde beelden maken van iets dat mogelijk een een historische lading kan krijgen. Ik heb het altijd jammer gevonden dat er weinig beelden zijn van de overstroming uit 1953."

Regisseur Marc Pos maakte de documentaire Veerkracht over corona tijdens de eerste piek in het Bernhoven Ziekenhuis

Nertsenfokkerijen besmettelijker dan gedacht: derde van medewerkers test positief op coronasporen

Nertsenfokkerijen blijken een nog grotere besmettingshaard van corona dan tot nu toe werd gedacht. Die conclusie trekken onderzoekers uit de biowetenschap die begin deze maand hun onderzoek publiceerden. Ze testten familieleden en medewerkers bij uitbraken op fokkerijen. Een derde, 66 mensen, bleek het virus onder de leden te hebben. Het is niet duidelijk of de nertsen grote verspreiders zijn of juist de mensen die er werken.

Nertsen blijken veel besmettelijker dan gedacht (foto: NFE).