Femke de Jong

Femke de Jong

Redacteur

Van toen naar Omroep Brabant Van stagiair en freelancer van Omroep Brabant, De Limburger en Radio 1

Bij Omroep Brabant werkzaam als Functie verslaggever RTV. Radio is wel mijn belangrijkste achtergrond. Ik ga af op al het nieuws dat zich voordoet. Mijn specialiteit is mensen laten praten die in eerste instantie niet willen. Voor sfeerverhalen en humaninterest wordt vaak aan mij gedacht.

Gevoel bij Brabant Mijn gevoel over Brabant is trots. Wij zijn goed in sport, ondernemerschap, vindingrijkheid, vernieuwing , theater… Ik zou niet weten op welk vlak we onder de maat scoren. Zelfs op crimineel vlak scoren we erg goed. ;-)

Waarom Omroep Brabant? Ik werk met plezier bij Omroep Brabant om dat het de ideale combinatie is van presteren in een gezellige gemoedelijke sfeer. Sommige collega’s voelen bijna als familie en in een enkel geval zelfs nog meer dan dat. Ondanks dat ik steeds ouder wordt, kan ik me nog steeds verwonderen over de keuzes, prestaties, ambities, vriendelijkheid etc. die ik tegenkom onder Brabanders tijdens mijn werk.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden… In mijn vrije tijd ga ik vliegeren in Zeeland of ergens skiën. Op mijn 40ste denk ik mijn master NLP opleiding in Eindhoven af te ronden. Een fascinerende opleiding waarin je je verdiept in het menselijk brein.

Artikelen van Femke de Jong

Coronabestrijders van het eerste uur zijn somber: 'Ik wil normaal leven, maar ook normaal werken'

Precies een jaar nadat in het Tilburgse ziekenhuis de eerste coronapatiënt van Nederland opgenomen werd, kwamen enkele hoofdrolspelers samen om nog eens terug te blikken in het Tilburgse Elisabeth-TweeStedenziekenhuis. Burgemeester Weterings, ziekenhuisbaas Berden en artsen en verpleegkundigen zijn het allemaal met elkaar eens. Na een jaar zijn ze er stuk voor stuk klaar mee. Maar soepeler met de regels omgaan zit er in hun ogen nog niet in.

Op afstand blikken de Tilburgse coronabestrijders terug op een jaar corona (Foto:Omroep Brabant)