Verkrachter uit Asten-Heusden psychisch onderzocht, rechtszaak later dit jaar

22 juli 2019 om 19:52
nl
De 28-jarige man uit Asten-Heusen, die ervan wordt verdacht in april een 18-jarige vrouw bruut te hebben verkracht in zijn woonplaats, wordt psychisch onderzocht. Maandagmiddag stond hij voor het eerst voor de rechter. De man maakte een onverschillige indruk en kwam niet al te snugger over.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Na de verkrachting op de Kasteellaan in Asten-Heusden liet hij zijn fiets achter. De man werd snel opgespoord door de politie. De brute verkrachting maakte veel los in het kleine Asten-Heusden, waar bijna iedereen elkaar kent. De officier van justitie beschreef nog eens hoe lomp de man te werk ging.

Wachten op privacy instellingen...

Hij trok het slachtoffer, die op stap was geweest in Asten, van haar fiets en sleurde haar de bosjes in en pakte haar telefoon af. Daarna werd ze onder bedreiging van een mes gedwongen tot seks.

Het slachtoffer was maandag met haar familie ook aanwezig bij de pro forma rechtszaak in Den Bosch. De verkrachte vrouw werd die nacht door haar moeder gevonden.

Omdat de man psychisch wordt onderzocht, zal de rechtszaak pas later dit jaar zijn. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.