Zorginstellingen voor zware probleemjongeren moeten 10 miljoen euro extra bezuinigen

22 juli 2019 om 20:18
nl
Zorginstellingen voor jongeren met zware en complexe problemen in Noordoost-Brabant moeten 10 miljoen euro extra bezuinigen. Dat blijkt uit vragen die de gemeenteraadsfractie van de PvdA aan het college van B en W in Den Bosch heeft gesteld. Volgens de PvdA komt de zorg voor jonge inwoners hierdoor in gevaar.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Volgens Pieter Paul Slikker, fractievoorzitter van de PvdA, wil de regio Noordoost-Brabant voortaan inzetten op het voorkomen van problemen met jongeren. Maar om die preventie te betalen, moet er ergens anders bezuinigd worden. De regiogemeenten hadden eerst afgesproken pas in 2020 te kijken waar er dan bezuinigd gaat worden. Nu blijkt ineens dat de bezuiniging volgend jaar al ingaat en helemaal alleen ten koste gaat van de hulp aan zware probleemjongeren.

De gezamenlijke zorgorganisaties maken zich grote zorgen en hebben onderling overleg over hoe ze hierop gaan reageren. Omdat het een gevoelige zaak betreft, willen ze niet verder reageren. In een brief aan de gezamenlijke gemeenten zeggen ze wel dat de bezuiniging op complexe zorgen tot onverantwoorde grote risico’s voor jeugdigen, ouders en betrokken partijen leidt.

De gemeentebesturen in Noordoost-Brabant konden maandagavond nog niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.