Agente gewond door vuistslagen in het gezicht tijdens Tilburgse Kermis

23 juli 2019 om 09:27
Het is volle bak op Roze Maandag (foto: Lobke Kapteijns).
Het is volle bak op Roze Maandag (foto: Lobke Kapteijns).
Een 27-jarige man uit Oss is maandagavond opgepakt nadat hij tijdens de kermis in Tilburg een politieagente meerdere keren met de vuist in het gezicht heeft geslagen en bespuugd. Zij raakte hierbij gewond aan haar gezicht. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Roze Maandag op de Tilburgse Kermis.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De dronken Ossenaar benaderde agenten rond kwart voor elf op het Piusplein om hen iets te vragen. Omdat hij sprak met consumptie en zo dicht bij een van de agenten kwam staan, werd hem verzocht om afstand te nemen.

Dit deed hij niet, waarna hij zich richtte tot de andere agent. Daar deed hij hetzelfde en opnieuw werd hem gevraagd afstand te houden. De man was het daar niet mee eens en pakte de dienstfiets van een van de agenten en gooide die tegen hen aan.

Harde vuistslagen
De dienders hebben de man daarna aangehouden, waarbij hij zich enorm verzette. Ook omstanders sprongen bij. De verdachte sloeg een van de agenten daarbij meerdere keren hard tegen het hoofd en spuugde haar in het gezicht.

De politievrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Uit een blaastest bleek dat de man erg veel had gedronken. "De agente was gisteravond nog zo aangeslagen dat ze nog geen aangifte tegen de man heeft gedaan", aldus een politiewoordvoerster dinsdag, "maar dat gaat nog wel gebeuren."

Wachten op privacy instellingen...